ka pagatavot margarita pica
| |

Klasiskā Margarita pica

Pāriet uz recepti

Par oriģinālo picu tiek uzskatīta Margherita pica. Šis ikoniskais pīrāgs tapis 1889. gadā, un tas nosaukts Savojas karalienes Margarētas vārdā. Tomātu, mocarellas un bazilika virskārtas veido Itālijas karoga krāsas – sarkano, balto un zaļo.

Margherita picas pirmsākumi meklējami Neapolē, kas tiek uzskatīta par picas dzimšanas vietu. Leģenda vēsta, ka 1889. gadā Neapoli apmeklēja karalis Umberto I un karaliene Margerita. Savas vizītes laikā viņi lūguši vietējam neapolitāņu picdarim Raffaele Esposito pagatavot viņiem picu. Esposito godināja karalieni, pagatavojot picu un dekorējot to ar tomātiem, mocarellu un baziliku – sastāvdaļām, kas simbolizē Itālijas valsts karoga krāsas.

Karaliene Margarita bija sajūsmā par šo patriotisko picu. Karalienes piekrišana padarīja šo picu plaši pazīstamu kā Pizza Margherita. Sākotnēji picu “Pizza Margherita” gatavoja no šādām vienkāršām sastāvdaļām – tomātiem, mocarellas siera, svaiga bazilika, olīveļļas un sāls. Laika gaitā maiznieki sāka tai pievienot vairāk sastāvdaļu, tomēr joprojām to sauca par Margherita picu.

Sākotnējā Margherita picā izmantoja San Marzano tomātus, kas audzēti vulkāniskajos līdzenumos uz dienvidiem no Vezuva kalna. Šai tomātu šķirnei ir raksturīga saldena garša un plānāka miziņa salīdzinājumā ar citām šķirnēm. Tradicionāli izmantoja svaigu mocarellu, kas gatavota no Itālijas Vidusjūras bifeļu piena. Bifeļu piens piešķir sieram mīkstu, krēmīgu konsistenci, kas lieliski kūst uz picas.

Mūsdienās Pizza Margherita joprojām ir klasiska Neapoles picas šķirne. Lai gan mūsdienu interpretācijās var izmantot citas sastāvdaļas, tradicionālajā versijā joprojām ir redzamas Itālijas ikoniskās garšas – pikanti tomāti, krēmīga mocarella un smaržīgs baziliks. Pagatavojot picu Margherita no augstas kvalitātes sastāvdaļām, tās vienkāršība ļauj izcelties katrai sastāvdaļai. Katrs kodiens ir Itālijas kulinārijas mantojuma garša.

Klasiskā Margarita pica

Sagatavošanas laiks

20

minutes
Gatavošanas laiks

15

minutes
Kalorijas

204

kcal

Sastāvdaļas

  • Picas mīkla

  • Tomātu mērce

  • Svaigs mocarellas siers

  • Svaigas bazilika lapas

  • Olīveļļa

  • Sāls un pipari

Instrukcijas

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 245°C.
  • Izvelciet picas mīklu apaļā formā.
  • Uz mīklas vienmērīgi uzklājiet tomātu mērci.
  • Uz mērces virsū izvietojiet svaiga mocarellas siera šķēles.
  • Apkaisiet ar svaigām bazilika lapiņām.
  • Apsmērējiet picu ar olīveļļu un paspilgojiet ar sāli un pipariem.
  • Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 10-12 minūtes vai līdz garoza kļūst zeltaina un siers ir izkusis un burbuļojošs.
  • Izņemiet no cepeškrāsns, ļaujiet nedaudz atdzist un baudiet!

Similar Posts