Picas mīklas pagatavošana no nulles – soli pa solim ceļvedis
Mājas apstākļos pagatavot picu no nulles ir ļoti izdevīgi, taču viss sākas ar pareizu picas garozas pagatavošanu. Labas picas mīklai jābūt elastīgai un viegli košļājamai, ar pareizo kraukšķīguma pakāpi. Iemācoties pašiem pagatavot lielisku mīklu, varat pielāgot garšu un tekstūru pēc savām vēlmēm. Šajā iesācējiem draudzīgajā rokasgrāmatā soli pa solim uzzināsiet, kā viegli pagatavot augstākās kvalitātes picas mīklas recepti. Izmantojot tikai dažas vienkāršas sastāvdaļas, piemēram, miltus, raugu, ūdeni un olīveļļu, jūs apgūsiet izcilas mīklas garozas mīcīšanas un raudzēšanas paņēmienus. Pirms jūs to apjautāsiet, jūs savā virtuvē varēsiet izstiept un pārklāt pīrāgus, kas būs cienīgi jūsu vietējās picērijas cienīgu pīrāgu. Sakiet “arrivederci” veikalā pirktajai mīklai un “sveiki”, lai kļūtu par picu meistaru!
Sastāvdaļas
- 3 tasītes (375 g) maizes miltu
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote šķīstošā rauga
- 1 1⁄4 tases (300 ml) silta ūdens
- 1 ēdamkarote olīveļļas
Instrukcijas
- Lielā bļodā samaisiet miltus, sāli un šķīstošo raugu. Rūpīgi samaisiet ar karoti.
- Pievienojiet siltu ūdeni un olīveļļu. Ar rokām samaisiet un mīciet sastāvdaļas kopā, līdz izveidojas lipīga mīklas bumba.
- mīklu pārvelciet uz viegli miltiem paberzētas virsmas. Mīklu mīciet, mīklu locot un spiežot ar plaukstu apmēram 10 minūtes. Tas palīdz attīstīt lipekli un padara mīklu gludu un elastīgu.
- mīklas bumbiņu pārklāt ar olīveļļu. Ievietojiet lielā, ietaukotā bļodā. Pārklājiet ar plastmasas plēvi vai virtuves dvieli. Ļauj pacelties vismaz 1 stundu, līdz mīklas lielums dubultojas.
- mīkla tiek uzpūsta, lai atbrīvotos no gaisa burbulīšiem. Sadaliet divās vienādās daļās, lai pagatavotu divas plānās picas. No katras noformējiet bumbu.
- Mīklu izmantojiet uzreiz vai uzglabājiet hermētiskā traukā ledusskapī līdz 5 dienām. Pirms lietošanas atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.
- Pirms cepšanas 30 minūtes cepeškrāsnī augstākajā temperatūrā uzkarsē picas akmeni vai tēraudu. Izstiepiet mīklu uz miltiem paberzētas virsmas un pēc vēlēšanās uzklājiet virsmu.
- Cepiet picu 12-15 minūtes, līdz garoza ir kraukšķīga un zeltaini brūna. Pirms sagriešanas šķēlēs ļaujiet nedaudz atdzist un baudiet!