4 Cia Sekles
|

Čia sēklas

Pāriet uz recepti

Čia sēklas pēdējo gadu laikā kļuvušas ļoti populāras kā veselīga un uzturvielām bagāta uzkoda. Šīs nelielās brūnās pākšaugu sēkliņas satur daudz olbaltumvielu, šķiedrvielu un antioksidantu, kas labvēlīgi ietekmē organisma darbību. Vēl lieliskāk – no čia sēklām iespējams pagatavot arī fantastiski garšīgu un barojošu desertu, kas apvieno veselīgumu un gardumu.

Klasisks čia sēklu deserts parasti sastāv no iepriekš uzbriedinātām čia sēklām, kuras tiek sajauktas kopā ar mīkstu banānu un biezu grieķu jogurtu. Šāda kombinācija ļauj panākt pildīgu un krēmīgu deserta konsistenci. Čia sēklas piešķir desertam raksturīgo graudaino struktūru un vieglo riekstu piegaršu. Savukārt banāns un jogurts nodrošina pietiekamu mitrumu un dabīgu saldumu, līdzsvarojot čia sēklu graudainību.

Gatavo čia sēklu desertu iespējams vēl vairāk bagātināt, pievienojot dažādas garšvielas, piemēram, vaniļu, kanēli, kardamonu vai citrona miziņu. To var pasniegt glāzītēs vai trauciņos, uzkaisot virsū svaigus augļus, ogās vai riekstus. Čia sēklu deserts lieliski atsvaidzina karstā vasaras dienā, turklāt to novērtēs arī veselīgu našķu cienītāji.

Kopumā čia sēklu deserts ir lielisks veids, kā vienā ēdienā apvienot gan garšīgumu, gan veselīgumu. Tā garša un tekstūra noteikti iepriecinās gan garšas kārpiņas, gan tos, kuri rūpējas par sabalansētu uzturu. Tātad, ja gribas ko veselīgu un viegli pagatavojamu, čia sēklu deserts būs ideāls risinājums.

Čia sēklas

Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

140

kcal

Sastāvdaļas

  • 1⁄4 tases čia sēklas

  • 1 banāns

  • 1⁄2 tases grieķu jogurts

  • 1 ēdamkarote meda

  • 1⁄2 tējkarote vaniļas

  • 1⁄4 tējkarote kanēļa

  • Ūdens pēc nepieciešamības

Instrukcijas

  • Ieber čia sēklas katliņā un lej virsū verdošu ūdeni.
  • Ļauj čia sēklām ievilkties 5-10 minūtes un tad nokāsi lieko ūdeni.
  • Bāzes sagatavošanai blenderī samaisi mīkstu banānu, jogurtu, medu, vaniļu un kanēli.
  • Pievieno uzbriedušās čia sēklas un blenderē, līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga.
  • Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens, lai panāktu vēlamo konsistenci.
  • Ielieci masu trauciņos vai glāzēs un liec ledusskapī vismaz uz stundu nobriešanai.
  • Pirms pasniegšanas var apkaisīt ar smalki rīvētu kanēli vai svaigiem augļiem.

Similar Posts