Pepperoni pica
No visām picu šķirnēm Amerikā vispopulārākā pica ir pepperoni pica. Pepperoni pikantā un pikantā garša ir kaut kas neatvairāms, kam cilvēki nevar pietikt.
Pepperoni picas pirmsākumi meklējami 20. gadsimta sākumā, kad Amerikā ieradās itāļu imigranti. Šie itāļu maiznieki no Itālijas dienvidiem atveda sev līdzi pikantu cūkgaļas un liellopu gaļas desu, ko sauca par “pepparoni” un kas ar laiku kļuva pazīstama kā pepperoni.
Picu ražotāji sāka eksperimentēt ar pepperoni kā picas piedevu, un tā ātri vien kļuva populāra. Pepperoni pikantā, dūmakainā garša lieliski saskanēja ar tomātu mērci un kausēto sieru. Tas piešķīra picai sātīgu, gaļas garšu.
Līdz 20. gadsimta vidum pepperoni picas popularitāte pastāvīgi pieauga picērijās un itāļu restorānos Amerikā. Tā bija lēts, sātīgs un sātīgs ēdiens, kas patika gan bērniem, gan pieaugušajiem. Picērijas saprata, ka pārdod vairāk pīrāgu, ja ēdienkartē ir pepperoni.
Mūsdienās pepperoni joprojām ir galvenais picas papildinājums. Tā izplatību veicina vairāki faktori. Apbrūninātās, kraukšķīgās pepperoni malas nodrošina patīkamu tekstūras kontrastu. Vieglā garšviela ar katru kumosu saviļņo garšas kārpiņas, taču lielākajai daļai cilvēku tā nav pārāk asa. Pepperoni drosmīgā, pikantā garša apmierina mūsu vēlmi pēc kaut kā baudpilna un aromātiska.
Pepperoni pica ir arī labi piemērota, lai apmierinātu grupu, jo tā parasti apmierina visdažādākās gaumes. Daudziem karsta, trekna un taukaina pepperoni picas šķēle daudziem atsauc atmiņā priecīgas atmiņas par picu ballītēm un svinībām. Pepperoni pica ir vairāk nekā tikai pica, tā ir amerikāņu tradīcija.
Pepperoni pica
15
minutes15
minutes494
kcalSastāvdaļas
picas mīkla
1/2 glāzes tomātu mērces
2 tasītes sasmalcināta mocarellas siera
1 glāze sagriezta pepperoni
1 tējkarote žāvēta oregano
1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
Pēc izvēles: sarkano piparu pārslas karstuma palielināšanai.
Instrukcijas
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 245°C
- Izvelciet picas mīklu uz viegli paberzētas virsmas vēlamajā biezumā un formā. Ja izmantojat veikalā pirktu mīklu, sekojiet norādījumiem uz iepakojuma.
- Izrullēto mīklu pārlieciet uz pergamenta papīra.
- Pāri mīklai vienmērīgi izklājiet tomātu mērci, atstājot nelielu malu ap malām, lai veidotos garoza.
- Apkaisiet mērci ar sasmalcinātu mocarellas sieru, pārklājot visu picas virsmu.
- Virs siera izkārtojiet šķēlēs sagrieztu pepperoni, vienmērīgi sadalot to pa picu.
- Apkaisiet picu ar kaltētu raudeni un ķiploku pulveri, piešķirot tai papildu garšu.
- Uzmanīgi pārvietojiet picu (kopā ar pergamenta papīru) uz cepeškrāsnī uzkarsētā picas akmens vai cepamās plātnes.
- Kad pica ir gatava, izņemiet to no cepeškrāsns un ļaujiet tai dažas minūtes atdzist, pirms sagriež un pasniedz.