Pepperoni pica

pepperoni pica

Pepperoni pica, picas cienītāju iecienīta un iecienīta, ir īsts apliecinājums vienkāršības skaistumam. Šī klasiskā pica ar neatvairāmo pikantās tomātu mērces, maigās mocarellas siera un lieliski pikantās pepperoni picas šķēlītes kombināciju ir iekarojusi miljoniem cilvēku sirdis un garšas kārpiņas.

Izrādes galvenā zvaigzne, protams, ir pepperoni. Šīs plānās, apaļās šķēles no sālītas un garšvielām sasmalcinātas cūkgaļas ir pazīstamas ar savu spēcīgo garšu un nedaudz pikanto garšu. Uzliktas picas virspusē, tās pārvēršas kraukšķīgos, viegli savilktos kārumu gabaliņos. Cepot picu krāsnī, pepperoni atbrīvo savas pikantās eļļas, kas piepilda apkārtējo sieru un mērci ar savu raksturīgo garšu.

Pepperoni pica sastāvdaļas:

  • 1 picas mīkla (iegādāta veikalā vai mājās gatavota)
  • 1/2 glāzes tomātu mērces
  • 2 tasītes sasmalcināta mocarellas siera
  • 1 glāze sagriezta pepperoni
  • 1 tējkarote žāvēta oregano
  • 1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
  • Pēc izvēles: sarkano piparu pārslas karstuma palielināšanai.

Kā pagatavot pepperoni picu:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 245°C. Kad cepeškrāsns uzsilst, ielieciet tajā picas akmeni vai cepamo paplāti, lai tā būtu karsta.
  2. Izvelciet picas mīklu uz viegli paberzētas virsmas vēlamajā biezumā un formā. Ja izmantojat veikalā pirktu mīklu, sekojiet norādījumiem uz iepakojuma.
  3. Izrullēto mīklu pārlieciet uz pergamenta papīra.
  4. Pāri mīklai vienmērīgi izklājiet tomātu mērci, atstājot nelielu malu ap malām, lai veidotos garoza.
  5. Apkaisiet mērci ar sasmalcinātu mocarellas sieru, pārklājot visu picas virsmu.
  6. Virs siera izkārtojiet šķēlēs sagrieztu pepperoni, vienmērīgi sadalot to pa picu.
  7. Apkaisiet picu ar kaltētu raudeni un ķiploku pulveri, piešķirot tai papildu garšu.
  8. Ja jums patīk nedaudz karstuma, varat virsū pārkaisīt sarkano piparu pārslas, lai piešķirtu pikantāku garšu.
  9. Uzmanīgi pārvietojiet picu (kopā ar pergamenta papīru) uz cepeškrāsnī uzkarsētā picas akmens vai cepamās plātnes.
  10. Cepiet 12-15 minūtes vai līdz garoza kļūst zeltaini brūna un siers ir burbuļojošs un vietām nedaudz apbrūnējis.
  11. Kad pica ir gatava, izņemiet to no cepeškrāsns un ļaujiet tai dažas minūtes atdzist, pirms sagriež un pasniedz.
  12. Izbaudiet mājās gatavoto pepperoni picu, kamēr tā vēl ir silta un garšīga!