pica capricciosa
|

Pizza Capricciosa

Pāriet uz recepti

Pica: universāli iecienīta un bezgalīgi pielāgojama. Pizza Capricciosa izceļas starp plašo piedevu un stilu klāstu. Šī itāļu klasika apvieno garšu kombināciju, kas dejā uz garšas kārpiņām. Šī pica radusies Itālijā, un tā ir izturējusi laika pārbaudi. Tās nosaukums “Capricciosa” nozīmē “kaprīza”. Atbilstoši savam nosaukumam šī pica ir apburošs sastāvdaļu maisījums, no kurām katra ir unikāla.

Man making dough for picca

Picas capricciosa pirmsākumi meklējami Neapolē, kas ir picas dzimtene. Neapoles picas cepēji ir slaveni ar savu radošumu un prasmi picas papildināšanā. Tiek uzskatīts, ka pica capricciosa tika izgudrota 20. gadsimta sākumā, Neapoles picaiolos eksperimentējot ar dažādām piedevu kombinācijām.

Artišokam, kas ir viens no capricciosa picas raksturīgākajiem papildinājumiem, ir interesanta picas vēsture. Artišoki pirmo reizi tika audzēti Itālijā Romas impērijas laikā. Artišoki kļuva ļoti populāri 16. gadsimtā, kad Florences Katrīna Mediči pēc laulībām ar Francijas karali Henriku II tos ieveda renesanses laikmeta Itālijā. Artišoki bija īpaši iecienīti Neapoles reģionā. Tāpēc ir loģiski, ka inovatīvie Neapoles picu gatavotāji izmantoja šo vietējo iecienīto sastāvdaļu.

Citām galvenajām picas capricciosa sastāvdaļām ir sava simbolika. Sēnes simbolizē mežu. Šķiņķis apzīmē cūkkopības tradīcijas Itālijas vidienē. Olīvas ir Vidusjūras reģiona ikona. Kopā šie piedevas apvieno garšas no visas Itālijas.

Mūsdienās capricciosa joprojām ir viena no iecienītākajām picām Itālijā, un to piedāvā picērijas visā valstī. Garšas lieliski sabalansējas un izceļ viena otru. Sēnes un artišoki piešķir zemes garšu un pikantumu. Šķiņķis piešķir sāļu, gaļas garšu. Olīvas piešķir sālītu, rūgtu kontrastu. Siers un tomātu mērce visu apvieno ideālā harmonijā. Picas cienītājiem capricciosa ietver sevī pašu radošo un aromātisko itāļu virtuves garšu.

Pizza Capricciosa

Sagatavošanas laiks

30

minutes
Gatavošanas laiks

15

minutes
Kalorijas

200

kcal

Sastāvdaļas

  • Uzkarsē tomātu: 1 glāze

  • Mozzarella siers: 200 g

  • Sagriezts šķēlēs Sēnes: 100 g

  • sagrieztas šķēlēs Vārīts šķiņķis: 100g

  • sasmalcināts Melnās olīvas: 50g

  • Artišoku sirsniņas: 100g

  • Sagrieztas ceturtdaļās Marinēti anšovi: 50 g

Virzieni

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 245°C
  • Tad plāceni pārklāj ar mērci
  • Pievienojiet visas sastāvdaļas picai.
  • Kad cepeškrāsns ir karsta, pārvietojiet picu uz cepeškrāsni.

Similar Posts